Biografia

Jordi Santamaria i Galceràn neix l’1 de febrer de 1959 a Mataró, Barcelona.

Des de la seva infantesa ja sentia la crida de l’art, influenciat per la gran afició del seu pare cap a la pintura i l’amistat amb l’artista Moisès Villèlia, varen marcar aquesta necessitat comunicativa a través de les arts plàstiques.

L’any 1985 rep estudis de dibuix i les seves tècniques amb el mestre Guerau Calàbia (1938-2011). Anteriorment s’havia expressat de forma autodidacta i a partir d’aquest any fa un pas endavant assolint una gran formació.

Exposa les seves dues primeres obres a l’any 1987 junt amb el grup del Taller d’en Guerau en una col·lectiva internacional a Argentona, Barcelona. Va ser guardonat amb el segon premi per l’obra I la partida continua, amb la tècnica de tinta sobre paper.

Uns anys més tard contacta amb l’artista mataroní Josep Novellas (1950-2009), formant part del col·lectiu privilegiat d’alumnes del seu taller. És llavors quan entén el seu desig comunicatiu a través de la pintura sota la influència i aprenentatge del seu mestre.

A partir del 2006 participa en diverses exposicions col·lectives. Tres anys més tard realitza la seva primera exposició individual Entre Copes.